ІнформаціяСписок корисних телеграм-ботів

Список корисних телеграм-ботів

Офіційні

  1. Народний месник@ukraine_avanger_bot. Офіційний чат-бот України для повідомлення про ворожі дії на території нашої держави. Надсилати інформацію про ворожі мітки на дорогах країни та пересування загарбницьких сил РФ
  2. STOP Russian War@stop_russian_war_bot. Надсилайте інформацію про рух ворога через офіційний чат-бот СБУ.
  3. TRIBUNAL.UA@tribunal_ua_bot. Допомогає зафіксувати воєнні злочини рф. Матеріали будуть використані в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.
  4. War Crime Bot@war_crime_bot. фіксувати відео, фото чи аудіо матеріали, які містять докази злочинів. Усі ключові докази одразу передаються держорганам (Офіс Генпрокурора, Мін’юст, МЗС). Детальніше тут.
  5. Війна 2022 | Україна | Злочини окупантів | Трибунал – russian_war_tribunal_bot. Чат-бот СБУ, куди можна надсилати докази для підтвердження воєнних злочинів армії РФ.
  6. Не працює термінал info@pos_terminals_bot. Надіслати інформацію про «хитрих бізнесменів», які необґрунтовано підвищують ціни на оренду чи продукти, залишили тільки найдорожчі товари, відмовили в оплаті карткою). Від Бюро економічної безпеки.
  7. Надія-бот@Nadiia_Kharkiv_bot. Харків. Інформація від Харківської міської ради. Відшукати зниклого родича або знайомого. .

Фізична та інформаційна безпека

  1. Готовий до всього – підготовка до надзвичайних ситуацій та поради щодо дій в небезпечних ситуаціях.
  2. Укриття Києва – найближчі бомбосховища в місті.
  3. StopRussiaChannel | MRIYA надасть інструкції, як заблокувати Telegram-канали, YouTube-канали, Facebook-групи, Instagram-профілі, які розповсюджують дезінформацію, а також інформацію про дислокацію ЗСУ. Телеграм-канал із завданнями.
  4. Перевір – надсилай в бот підозрілу інфу – ми перевіримо її, занесемо в базу і скажемо фейк чи ні.
  5. @Nu_sho_yak_vy_bot – за допомогою цього боту (колеги, друзі, родина) будуть в курсі, чи все гаразд, а також де вони знаходяться.
  6. Бот для безпеки жінок за кордоном. Тут зібрана вся важлива інформація задля твоєї безпеки на кордоні. Цей бот створено Центром правових досліджень ґендерної рівності Національного університету «Львівська Політехніка»
  7. SmartNews – бот із новинами, які можна обрати за ключовими словами

Волонтерство та різна допомога

  1. Гаряча лінія для волонтерів @VolunteersHotlineBot. Українська Волонтерська Служба. Допомога армії та населенню. В боті можна надати та знайти допомогу.
  2. Турботник @turbotnyk_bot. Тимчасове житло, матраци, подушки, ковдри, постільну білизну, засоби гігієни, їжу, ліки, амуніцію, іграшки й дитяче харчування.
  3. SaveUA@saveua_bot. Бот для пошуку і надання допомоги (транспорт, їжа, медикаменти).
  4. Share Help@share_help_bot. Люди, які потребують допомогу, можуть знайти тих, хто може допомогти.
  5. Українець 24/7@UKR_RAZOM_bot. Мережа маркетів МіксМарт збирає запити і відвозить продукти військовим і цивільним. Заявки на 100 і більше людей.
  6. Прихисти українців@shelter_for_ukrainians_bot. Щоб ті, хто потребують притулку, і ті, хто можуть його надати, знайшли одне одного
  7. Нам по дорозі@nampodorozi_bot. Допоможе українцям з автівками та українцям, яким немає чим їхати, знайти одне одного.
  8. Shelter for Ukraine@shelter_ua_bot. Xат-бот за лічені хвилини допомогає знайти поселення закордоном.
  9. Telegram-бот «ДИТИНА НЕ САМА» . За перший день прийшло понад 1500 заявок від сімей, які хочуть тимчасово прихистити дитину. Усі заявки одразу передаються відповідним службам у справах дітей. Якщо ви також хочете влаштувати дитину, яка з різних причин наразі залишилась без нагляду дорослих, подавайте заявку через бот у відповідному розділі

Медична допомога

  1. Турбота@Doc2rbot. Знаходить лікарів для пацієнтів, безкоштовно.
  2. Пошук лікаря@medicalforua_bot. Ось чат, де можуть підказати, до якого саме лікаря вам потрібно. Далі – через бот.
  3. Medhelp@MedhelpUkrainebot. Звернутись за напрямками лікарів.
  4. Моя лікарка@DoctorDarinabot. Бот створений, щоб при застуді ви лікувались за принципами доказової медицини. Дає доступ
  5. Джгут 2.0 Перша допомога@FastAid_bot. Що робити, якщо ви не знаєте чи не пам’ятаєте алгоритмів дій при інфаркті, інсульті, зупинці серця та інше.
  6. Перша домедична допомога FirstAidRobot@FirstAidRobot. Помічник для надання першої медичної допомоги.

Психологічна допомога

  1. Друг. Перша допомога@friend_first_aid_bot. Перша психологічна допомога. Створений на основі сучасних протоколів, науково доведених досліджень.
  2. Марш жінок@Marshzhinok_bot. Психологічна допомога та допомога жінкам і дітям.

Інші

  1. Letters Of Truth@lettersoftruthbot. Надіслати росіянам лист і розповісти про факти військової агресії проти України.
  2. 🇺🇦 Повідом про зрадника – тут ви можете повідомлити про депутатів та посадових осіб, які сприяють ворогу закликами до колаборації з окупантом.

Приєднюйся до нашого телеграм каналу

Підписуйся на нас

Отримуй нову інформацію

слідкуй за новинами

будь в курсі ситуації

читай достовірну інформацію

Цікаве

Більше